Vraag & antwoord

Uitleg over deze actie en de maatregelen die we moeten nemen

Lieve mensen,

De manege heeft het al langere tijd moeilijk in deze Corona-tijd. Gelukkig mogen we nog een deel van de lessen verzorgen en daar zijn we dankbaar voor maar wij zijn voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten van de Horeca en van de activiteiten die we mogen organiseren en helaas zijn deze al maanden nul.

Daarom doen we nogmaals een beroep op jullie allemaal om de manege en de paarden financieel te ondersteunen. Wij zijn dankbaar voor jouw gift en samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze nare periode doorkomen.

Historie

Het is een moeilijke tijd. Wat leven we momenteel in een rare en bizarre tijd met elkaar. We hopen dan ook op de eerste plaats dat als je dit leest, dat jij en je dierbaren gezond zijn en dat het goed met jullie gaat.

Zoals je weet is de kantine dicht (we missen de woensdagavonden van Jenneke), alle wedstrijden en evenementen zijn afgelast en ook de lesklanten mogen maar even komen zonder toeschouwers. Dit betekent dat er op dit moment geen inkomsten zijn uit de bar.

Inkomsten waar wij als manege afhankelijk van zijn. Tegelijkertijd gaat het werk op stal en de zorg voor ongeveer 60 paarden en pony’s waarvan zo’n 30 manegepaarden iedere dag onverminderd door. We hebben tijdens de 1ste lockdown met het team van de Eindhovense Manege een doneer actie opgezet. Dit was een succes. Helaas gaat het nog niet zoals we willen en hebben we alle steun nodig. Met deze actie kan de zorg voor alle paarden en pony’s 7 dagen per week, 24 uur per dag gewoon doorgaan. Alle kleine beetjes helpen en zijn enorm welkom en zo ontzettend nodig op dit moment, dus klik snel op de foto van je lievelingspaard of -pony om te zien wat jij kunt doen om hem/haar te helpen! Natuurlijk hopen we dat de bar weer snel open kan En dat de lessen weer normaal kunnen plaatsvinden.

Vraag & antwoord

Hoe zorgen jullie nu voor de paarden en de pony’s:

Gelukkig hebben we weides en paddocks. De paarden en pony’s gaan zoveel mogelijk naar buiten toe. Uiteraard zorgen we er dan voor dat die paarden en pony’s bij elkaar staan die elkaar graag mogen. In de loop van de namiddag gaan ze dan weer naar stal. Houd facebook maar eens in de gaten dan kun je zien dat Flower steevast de groep de richting wijst als ze ’s avonds vanuit de wei naar de stal toe galopperen.

Hoe zien jullie of het goed gaat met de paarden?

We hebben de hele dag zicht op de paarden en pony’s en we gaan minimaal 4x per dag kijken of er bijzonderheden zijn. De paarden en pony’s worden verder iedere dag natuurlijk gepoetst. Dat doen we niet alleen omdat ze het lekker vinden maar ook omdat we dan kunnen zien of ze wondjes of ergens anders last van hebben. Ze zijn nu flink in de rui, borstelen is dan fijn. Ook vinden de paarden de menselijke aandacht heerlijk. Normaal komen jullie ze lekker poetsen en dat missen ze echt wel! En vergeet niet dat we (en dan met name Trudy) onze paarden heel goed kennen dus als er iets mankeert hebben we dat snel in de gaten.

Wat doet het team van de Eindhovense Manege de hele dag?

Op een manege is altijd werk. De paarden hebben altijd verzorging nodig, in de stal moet een lekkere laag stro liggen, de paarden hebben ruwvoer en water nodig. Ook krijgen ze nog wat krachtvoer en de mest die in de wei en in de stallen ligt moet er toch ook echt uitgehaald worden. We zitten nooit stil, want de werkzaamheden die we normaal hebben gaan gewoon door. Natuurlijk liggen de horeca en de lessen helemaal stil. Dit betekent dat we extra klussen oppakken en we o.a. brainstormen met het team over ideeën die ons door deze moeilijke periode heen zouden kunnen helpen. Daar is dit idee er een van!

Kunnen we ook filmpjes zien of horen hoe het met de paarden gaat?

Dat kan zeker! Bijna iedere dag worden er 1 of meerdere updates geplaatst via social media. Hier kun je zien waar het team van de Eindhovense Manege mee bezig is gedurende de dag en hoe het met alle paarden gaat! Heel veel mensen volgen ons daarop en iedereen krijgt toch weer een glimlach op zijn gezicht als ze een glimp opvangen van hun lievelingspaard of -pony!

Kunnen we jullie helpen?

Voor nu is de manege beperkt geopend en de horeca gesloten. Hoe lang het e.e.a. gaat duren weten we niet. Waar we nu vooral behoefte aan hebben is financiële ondersteuning dus jouw donatie is ongelooflijk welkom!

Doneer